Varför profilprodukter?

För att lyckas marknadsföra sig väl så krävs det en hel del aktivt arbete och entusiasm, vilket gäller för precis alla typer av företag. Det spelar ingen roll om man har ett café eller en bilfirma, en skönhetsblogg eller ett hunddagis – utan marknadsföring så kommer man ingen vart. Idag så finns det ett mycket stort utbud vad gäller reklam och marknadsföring, och man kan till exempel välja att göra reklamfilm eller radiosnuttar, lägga ut annonser i tidningar, sätta upp affischer vid busshållplatser eller vara mycket aktiv i sociala media. Möjligheterna är ändlösa!

Ytterligare ett sätt att marknadsföra sig väl är genom profilprodukter, det vill säga saker som man ger bort gratis med ens logo tryckta på dem. Det kan handla om mindre saker som pennor och nyckelringar men också större som träningsväskor eller klädesplagg och hur det är helt upp till en själv vilka trycksaker man föredrar. Vad man än väljer att ge bort så är poängen dock alltid densamma, att synas och finnas i kundernas närvaro länge och på ett positivt sätt.

Det som är så speciellt med just profilreklam är att detta i princip är den enda formen av marknadsföring som den potentiella kunden faktiskt uppskattar. Till skillnad från TV-reklam eller annonser så stör denna typen av promotion inte kunden alls, utan välkomnas i stället med glädje. För handen på hjärtat – vem uppskattar inte att få någonting gratis?

Profilprodukter är så fiffiga att de till och med kan följa med kunden hem eller på semestern och hela tiden används med tacksamhet; en fin badhandduk, en kul frisbee eller varför inte en tuff keps som kan hänga med på golfrundan. Genom att ge bort bra och användbara produkter befinner sig den egna firmans logo i kundens synfält, och det är aldrig frågan om att avbryta eller störa. Ett effektivt sätt att komma ut på marknaden!