Vilka profilprodukter passar bäst?

Om du har bestämt dig för att göra reklam på ett mycket kostnadseffektivt och smart sätt så är profilreklam det absolut bästa alternativet. Mottagarna av dina gåvor kommer att både bli glada och tacksamma och kommer tänka på dig varje gång de använder dem. Det är just det som är så fiffigt med profilprodukter.

Så hur väljer man bäst vad för slags produkter man skall satsa på? Är det bättre att beställa ett stort antal billiga produkter som till exempel pennor, eller skall man lägga lite större summor på finare gåvor till särskilt utvalda personer? Svaret är att man bör ta sig en funderare på vem exakt det är man vill nå – vilken målgrupp vill man synas av? En annan viktig faktor är vid vilket tillfälle man vill ge bort gåvorna: är det en mässa, en konferensresa eller en julfest?

Vid mässor

Om man skall delta i en mässa så är det alltid bäst att ha ett stort antal profilprodukter att dela ut, eftersom man här kommer i kontakt med ett stort antal människor. Här kan det till exempel lämpa sig att ha en stor skål med reklamkarameller eller varför inte massor av pennor och block – vid en mässa vill ju folk ofta anteckna viktig information och då kommer detta väl till pass.

Speciella tillfällen

Det finns tillfällen då man kommer i kontakt med kunder på ett lite mer privat och speciellt sätt. Man kanske möts på en julfest eller en konferens, och här är det inte frågan om lika många människor som vid en mässa. Varför inte satsa lite mer på sin profilreklam genom att dela ut snygga T-shirts eller roliga kaffekoppar? Återigen något som alla kommer att både uppskatta och använda och ta med sig hem för att visa andra.

Enstaka kunder

Profilreklam är också bra för att upprätthålla goda relationer med redan existerande klienter. Få dem att känna sig extra uppskattade med en dyrare produkt, som till exempel en välgjord sportväska eller en fin chokladask.